Hegyvidéki táj

Szórakozás, buli, diszkó
A környék tizen- és huszonéves fiataljai körében rendkívül népszerű a kibédi M Klub. 50-60 km-es körzetből is rendszeresen ide járnak szórakozni a fiatalok. Számos szórakozási lehetőséget nyújt Szováta, ahol elsősorban főszezonban minden ízlést kielégítő szórakozó helyek működnek.

Strandolás, Csónakázás
Nyári időszakban - júniustól-szeptemberig az alig 10 km-re fekvő Szovátai híres Medve tóban kellemesen mártózhat, és még úsznia sem kell, hogy a víz tetején maradjon. A Medve tó kivételesen magas sótartalmának köszönhetően teljesen lebegni lehet a víz felszínén. (a sótartalom a mélyebb rétegekben eléri a 220-300 g/litert - ezzel szemben pl: a tengervíz sótartalma 30-35g/liter) Szabad strandolási lehetőség van a 20 km-re fekvő Bözödi-tóban, vagy kiépített strand található még Parajdon. Csónakázási lehetőség van Szovátán a Medve tó elkülönített szektorában, vagy a már említett Bözödi-tóban

Séta, túrázás, biciklizés
Lehetőség van a Kibédet körülvevő lankás lejtokön, mezei utakon, réteken, könnyed mozgást igénylő sétákat, gyalogtúrákat, biciklitúrákat szervezni. A környező dombokról hideg, tiszta vizu patakocskák futnak be, a többnyire lombhullató erdok nyáron hűs árnyékot biztosítanak, az erdők alján, domboldalak lábánál hideg vizű iható forrásokkal olthatjuk szomjunkat.
A környék biztonságos, a nagyvadállatok nem közelítik meg a vidéket, helyenként lehet találkozni fácánnal, nyulakkal, őzekkel.

Wellness, egészség, szépségápolás
A Danubius Szováta hotel egy **** szálloda teljes köru, minden igényt kielégítő szolgáltatását nyújtja. Külső, nem szálló vendégek által is igénybe vehetőek a szolgáltatások.

Sóbánya látogatás
Az ide látogatók körében közkedvelt 20 km-re lévő Parajdi sóbánya látogatás lehet akár teljes napi programunk. Már a római idokben is üzemelő sóbányába naponta több ezer vendég látogat el. A sóhegy gyomrába busszal lehet lejutni. Kiépített és teljesen biztonságos föld alatti sócsarnok vár minket tiszta, egészséges szennyezodés mentes levegovel.

Gombászás, málna, szeder, gyógynövény gyujtés
Kibéd környéke, mezői, erdői gazdagok gombában, erdei gyümölcsökben, gyógynövényekben. Elterjedt, a csiperke gomba, rókagomba, őzlábgomba, erdős részeken málna, szamóca, mogyoró, dió, menta, csipkebogyó, galagonya gyüjthető.

Horgászás
A falút átszelő Kis-küküllő kiválóan alkalmas folyami horgászatra. Gazdag tarisznyával térhetnek haza, akik járatosak a horgászat rejtelmeiben, és egy-két helyi nagy Ho-Ho-Horgásztól kapott jó tanács birtokában halaktól hemzsegő helyekre bukkannak a folyó mentén.
A vármezei pisztrángtelepen még gyorsabban kifoghatja az ebédre valót, igaz, a kijáratnál mérleggel várnak minket és a pénztárcánkat is elő kell venni, ha távozni szeretnénk. A kiépített gyüjtő tavakban lehet horgászni, helyben kölcsönzött teljes felszereléssel, a kifogott hal pedig hazavihető, és ízletes pisztrángsült készíthető.

Gyilkos tó Medve tó Öszi táj Pecázás