Sportrepülés

Biciklizés, túrázás, hegymászás, evezés (rafting), quadozás
A sport szintjén biciklizést, túrázást, hegymászást, evezést, quadozást űzőknek ajánljuk a környékbeli magasabb "havasok"-nak becézett hegyeket, mint például a Szovátát átölelő Görgényi havasokat, vagy a Parajd fölé magasodó Bucsin hegyet. Mindezt 25-30 km távolságban lehet megtalálni, de ha további tájakat is fel akarunk fedezni a 70-80 km-re lévő Hargitai-, Kelemen-, vagy Gyergyói-havasok felejthetetlen élményt nyújtanak. Raftingozásra a környéken a Maros felső folyása alkalmas, elsősorban Maroshévíz-Déda közötti szakaszon

www.whitewater.ro

Repülés
Kibéd és a szomszédos Makkfalva határában közel 10 ha kiterjedésű sík területén néhány éve repülőtér működik, ahol a sportrepülés szerelmesei hódolnak szenvedélyüknek. Izgalmas szabadidő tevékenységként kipróbálható a repülés sárkányrepülővel, vagy merev szárnyú sportrepülovel.

Lovaglás
A környék több településén adódik lehetőség lovaglásra, lovas szekerezésre, vagy téli idoszakban alkalmas időjárás esetén lovas szánozásra enyhébb, vagy erősebb dombos, hegyes terepeken.

Síelés
Kisebb kiterjedésű, lankásabb sípályákon elsősorban kezdő, vagy haladó síelők találhatják meg a sportolási lehetoségét. Közvetlen közelben 10-15 km-re a Szováta közeli sípályák nyitottak alkalmas időjárás esetén. Külön pálya áll rendelkezésre sífutók részére, és síoktatás is igényelhető. 70-80 km távolságban a Hargita népszeru sípályáit lehet választani Homoródon, Hargita fürdőn, vagy a Madarasi Hargitán.

www.madarasihargita.ro

Túrázás Hegymászás Vadvizeken Síelés Jégmászás Téli tájakon